Ontbijt

Meer dan 25% van de westerse bevolking slaat het ontbijt over. Maar onderzoek heeft aangetoond dat een uitgebalanceerde maaltijd in de ochtend het beste is dat je kan doen om de dag mee te beginnen als je bewust met je gezondheid bezig wilt zijn, of als je wilt afvallen en je gewicht beheersen!

Mensen die niet eten hebben de neiging dit later op de dag over te compenseren door meer energierijke, zoete en vette producten te consumeren.
Kinderen en tieners die gewend zijn 'smorgens te eten, zijn slanker dan hun leeftijdgenootjes die na een incompleet ont-bijt of zonder iets te eten te deur uitgaan!

Wist je dat:
•… als je je ochtend maaltijd overslaat, je voedingspatroon gedurende de dag verstoord kan raken waardoor je later op de ochtend kan gaan snoepen of snacken?

•… als je je ochtend maaltijd overslaat, je lichaam niet optimaal kan functioneren? Je kunt, in de loop van de dag, last krijgen van futlooshied of/of concentratiestoornissen.

•… er diverse onderzoeken hebben aangetoond dat een goede maaltijd het beste is om de dag mee te beginnen? Ook als je je gewicht wilt beheersen.

•… een uitgebalanceerd ont-bijt de spijsvertering op gang brengt en daardoor de stoelgang stimuleert?

•… je lichaam ongeveer 1 liter water/vocht gebruikt tijdens de nacht door o.a. zweten en ademen. Daarnaast gebruikt je lichaam de voedingsstoffen van de vorige dag om zichzelf te herstellen. Je lichaam wordt daarom 's ochtends 'leeg' wakker en vraagt om nieuwe energie en voedingsstoffen.

•… wat je gisteren hebt gegeten bestaat uit 2 grote groepen van elementen. De eerste groep voorziet in energie (eiwitten, vetten, koolhydraten). De tweede groep voorziet in bouwstoffen (aminozuren, vitaminen, mineralen, microvoedingsstoffen, etc.)?

•… als je lichaam na een nacht slapen geen nieuwe energie binnenkrijgt, het automatisch kan overschakelen op een tragere verbranding? Alles wat je daarna eet, wordt niet meer snel verbrand. De overtollige energie wordt dan opgeslagen in lichaamsvet.

Het is daarom belangrijk het lichaam 's ochtends opnieuw van energie te voorzien in de vorm van een evenwichtig en voedzame maaltijd. Denk hierbij aan het spreekwoord 'Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar' KokenKoken

Klik hier als je een NORMAAL ontbijt eet


Klik hier als je GEEN maaltijd neemtHome >> Ontbijt