Amsterdam Marathon

Ervaring met Amsterdam Marathon: Hieronder vindt je ervaringen van mensen die hardlopen in cominatie met voeding.


Breukelen, Paul F. Veth, 47 jaar.
17 oktober 2004 de Amsterdam Marathon
Graag wil ik het volgende met medesporters delen. En nee, ik neem geen loopje met je.

Sinds jaren ben ik aan het hardlopen. Soms maanden helemaal niet en soms maanden achter elkaar wel. Na de eerste zeven maanden in 2004 pakweg 2 tot 3 keer per week te hebben hardgelopen kwam het idee op om in oktober 2004 mee te doen aan de Amsterdam Marathon.

Op www.myasics.nl vulde ik mijn gegevens in een draaide een trainingsschema uit. Deze website en geboden mogelijkheden is overigens een absolute aanrader. Anyway, mijn doel was de marathon (42 Km en 195 mtr) binnen de vier uur te lopen. Hierbij had ik de ambitie en stille wens om een tijd van 3 uur en 45 minuten te lopen.

Op basis van het trainingsschema liep ik vanaf augustus maarliefst 5 keer per week. Het trainen verliep op zich allemaal voorspoedig. Geen blessures. In die periode liep ik "stukjes" van 8 tot 10 kilometer maar ook vrijwel elke week een afstand van 15 tot 21 kilometer per loop. Vanaf september werd het een stuk zwaarder. Er zaten training van 32 kilometer tussen en het aantal kilometers dat ik in een week liep zat regelmatig rond de 75.

Tot medio september verliep alles okay en nee, ik had nog geen enkel middel/ supplement gebruikt. Waar gaat dit heen??.........Dit gaat namelijk over voeding en hardlopen in combina met de Amsterdam Marathon!
Het was circa 2 weken voor de marathon amsterdam en ik voelde mij door alle trainingen regelmatig zeer moe. Het lopen ging moeizamer en mijn hartslag was hoger en liep ook sneller op dan normaal. Ik begreep er niets van! Een prima schema, de juiste combinatie tussen voeding en hardlopen, voldoende slaap en toch niet in een optimale conditie. Het benauwde me een beetje dat ik mij, met nog twee weken te gaan, zo voelde.

Tja wellicht was het dan toch wel slim om wat multi vitamine of zo te nemen? Toen herinnerde ik mij dat twee van mijn goede vrienden iets met Herbalife deden. Dus niet naar de drogist maar even bellen met m'n vrienden. Enkele dagen daarna kwamen ze bij mij op bezoek en hadden e.e.a. voor mij meegenomen. Na nog even goed te hebben uitgelegd wat ik aan training had gehad, hoe ik mij voelde en dat ik de 17e de marathon ging lopen, kwamen de potjes op tafel. Uit het assortiment en de opties heb ik toen NRG pillen, Formule 1 poeder en RoseX pillen genomen. (Dit op basis van het advies en hetgeen ik zelf ook uit alle informatie kon halen) Ik ben meteen begonnen om alle drie de middelen te gebruiken. En nee, weer ga ik geen uitspraak doen van Whoooo, super mega etc. Want in de dagen dat ik de middelen gebruikte bestonden de trainingen nog slechts uit kleine afstanden en rustige duurloopjes. Daarnaast moest ik zoals dat bij marathons gaat ook enkele dagen een eiwitrijk en enkele dagen een kooldraadrijk dieet volgen. Al met al konden deze zaken een vertekend beeld geven om de eventuele effecten van de door mij ingenomen Herbalife middelen.

Maar wees gerust. Sinds 17 oktober 2004 weet ik het zeker, de Herbalife "poeders en pillen" hebben mij geholpen. Gedurende de eerste 30 kilometer van de marathon voelde ik mij super fit en liep als een kievit. De 12 daarop volgende kilometers waren weliswaar zwaar maar toch goed te doen. Het bijgaande tijd/ afstand schema is hiervan getuigen.


Naam Paul F Veth
Woonplaats Breukelen Ut
Land NED
Afstand Marathon
Categorie M45
Totaal plaats 1717 / 4491
Categorie plaats 265 / 612
Snelheid 11,423 km/uur
Bruto tijd 3:41:38
Netto tijd 3:38:47
Tussentijden
5 kilometer 28:16
10 kilometer 52:54
15 kilometer 1:17:51
20 kilometer 1:43:16
Halve marathon 1:49:25
25 kilometer 2:08:45
30 kilometer 2:34:13
35 kilometer 3:01:13
40 kilometer 3:29:42

Je zal begrijpen dat ik héél blij ben met een tijd van 3.38 op de amsterdam marathon. Ook het feit dat ik binnen een week na de marathon weer probleemloos afstanden van 5, 10 en 15 kilometer kon hardlopen is voor mij een bewijs dat Herbalife geholpen heeft. In april 2005 wil ik meedoen aan de marathon van Rotterdam en zal ter voorbereiding zeker op tijd starten met het gebruiken van Herbalife.

Met sportieve groeten,

Paul F. Veth


Dus wil je meer weten over voeding en hardlopen? Vul dan het aanvraagformulier in

aanvraagformulier voor een persoonlijk voedingsadvies

Home >> Sportvoeding >> Voeding en hardlopen >> Amsterdam Marathon

Vertel dit verder..Klik hier

Would you prefer to share this page with others by linking to it?

  1. Click on the HTML link code below.
  2. Copy and paste it, adding a note of your own, into your blog, a Web page, forums, a blog comment, your Facebook account, or anywhere that someone would find this page valuable.