Voeding en handbal

Ben je op zoek naar goede voeding en handbal?
Ben je ook de dag na de wedstrijd nog moe?
Heb je spierpijn of moeie benen na een handbal wedstrijd of training?

Dan heb je grote kans dat je dit kunt verbeteren door je voeding aan te passen zodat voeding en handbal nog beter samen gaan.

Of je nou een wedstrijd speelt, op je fiets een berg afdaalt of een flink aantal baantjes gaat zwemmen, je lichaam moet een topprestatie leveren. Maar dat valt niet mee als je je zo futloos voelt dat je liever op de bank ligt dan in het zwembad.

Er zijn steeds meer aantoonbare bewijzen dat een uitgebalanceerde voeding in de sport het verschil kan betekenen tussen winnen en verliezen. Kapitalen worden uitgegeven aan trainingskleding, sportmateriaal, sportvloeren, grasmatten, goede trainers en coaches, waarbij voeding altijd een sluitpost is. Of erger nog, voeding, de brandstof voor het lichaam, geheel niet ter sprake komt.
Hier laten we zien hoe sporters hun voedingsgewoonten kunnen veranderen waardoor het herstelvermogen en de prestaties verbeterd kunnen worden.

Als duursporter verbuik je heel veel voedingsstoffen en deze zal je moeten eten zodat je lichaam herstelt.Doe je dit niet is de kans op bovenstaande problemen er groot.

Direct na een training of wedstrijd is er een 'window' waarin je lichaam alle voedingsstoffen heel snel op kan nemen en naar je spieren kan vervoeren. Hierdoor merk je dat je sneller herstelt en minder last hebt van spierpijn of vermoeidheid.
Als je binnen 30 minuten, na een training of wedstrijd, de juiste balans binnen krijgt met eiwitten en koolhydraten wordt dit snel opgenomen. De verhouding zou 1 op 4 moeten zijn.
Wil je tijdens de wedstrijd of training beter kunnen presteren is het aan te raden om een lichte, meervoudige, koolhydraat rijke, maaltijd voor de training of wedstrijd te nemen.

Wil je een voor jouw samengesteld persoonlijk advies over goede voeding en handbal, vul dan het onderstaande formulier in!
aanvraagformulier voor een persoonlijk voedingsadvies

Ervaring:

Het Kras/Volendam Handbal Team.

Het team is onnavolgbaar! Het is de afgelopen drie jaar landskampioen geweest en ook dit jaar zijn ze weer hard op weg.

8 van de spelers en de coach zijn zeer fanatieke Herbalife-gebruikers. Het team ziet Herbalife als één van de krachten achter het succes!Ervaring:

Rachel Stroomer

Ik ben Rachel Stroomer en ben 15 jaar. Ik handbal ongeveer 8 jaar en speel nu mijn 2de seizoen bij VZV. Vorig jaar zijn we Nederlands kampioen geworden. Ik train twee keer in de week en een wedstrijd. Ook doe ik nog aan hardlopen, twee a drie keer in de week.

Sinds ik bij VZV handbal, neem ik een shake voor de trainingen en wedstrijden. Omdat ik de shake niet zo lekker vind heb ik een weekje geen shake genomen om te kijken of ik verschil merkte.

In de avond na me eerste training van die week kreeg ik al spierpijn. Twee dagen later toen ik weer moest trainen had ik nog spierpijn van de eerste training. De training ging echt niet lekker.
En met hardlopen kwam ik niet vooruit, ik had hele zware benen.

Zondag, de laatste dag dat ik nog geen shake zou nemen had ik een erg belangrijke handbalwedstrijd. Maar ik had echt geen energie, dus had ik die ochtend toch een shake genomen. Ik had meteen een stuk meer energie en ik kwam weer vooruit.
Nu neem ik toch de shake na de trainingen en wedstrijden. Ook al vind ik het niet zo lekker.
Ik weet dat het werkt!
Home >> Sportvoeding >> Voeding en handbal

Vertel dit verder..Klik hier

Would you prefer to share this page with others by linking to it?

  1. Click on the HTML link code below.
  2. Copy and paste it, adding a note of your own, into your blog, a Web page, forums, a blog comment, your Facebook account, or anywhere that someone would find this page valuable.