Voeding en Wielrennen




Ben je op zoek naar goede voeding en wielrennen?
Ben je ook de dag na de wedstrijd of training nog moe?
Heb je spierpijn of moeie benen na een wedstrijd of training?

Of je nou een wedstrijd speelt, op je fiets een berg afdaalt of een flink aantal baantjes gaat zwemmen, je lichaam moet een topprestatie leveren. Maar dat valt niet mee als je je zo futloos voelt dat je liever op de bank ligt dan in het zwembad.

Er zijn steeds meer aantoonbare bewijzen dat een uitgebalanceerde voeding in de sport het verschil kan betekenen tussen winnen en verliezen. Kapitalen worden uitgegeven aan trainingskleding, sportmateriaal, sportvloeren, grasmatten, goede trainers en coaches, waarbij voeding altijd een sluitpost is. Of erger nog, voeding, de brandstof voor het lichaam, geheel niet ter sprake komt.
Hier laten we zien hoe sporters hun voedingsgewoonten kunnen veranderen waardoor het herstelvermogen en de prestaties verbeterd kunnen worden.


Als duursporter verbuik je heel veel voedingsstoffen en deze zal je moeten eten zodat je lichaam herstelt.Doe je dit niet is de kans op bovenstaande problemen er groot.

Direct na een training of wedstrijd is er een 'window' waarin je lichaam alle voedingsstoffen heel snel op kan nemen en naar je spieren kan vervoeren. Hierdoor merk je dat je sneller herstelt en minder last hebt van spierpijn of vermoeidheid.
Als je binnen 30 minuten, na een training of wedstrijd, de juiste balans binnen krijgt met eiwitten en koolhydraten wordt dit snel opgenomen. De verhouding zou 1 op 4 moeten zijn.
Wil je tijdens de wedstrijd of training beter kunnen presteren is het aan te raden om een lichte, meervoudige, koolhydraat rijke, maaltijd voor de training of wedstrijd te nemen.

Wil je een voor jouw samengesteld persoonlijk advies voor de combinatie van voeding en wielrennen, vul dan het onderstaande formulier in!



Ervaring:

Lees hier de ervaring van: Nino Honigh Nederlands Kampioen!

Home >> Sportvoeding >> Voeding en wielrennen